Kari z vařených vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 28 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 567.7 mg
- Vláknina 24427.2 mg
- Vitamín A 24427.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata pokrájíme na kostičky.
-
2
Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo. Vaříme 8 minut, poté vyjmeme, necháme vystydnout a oloupeme.
-
3
Olej v pánvi rozpálíme a dáme smažit vejce. Smažíme 2 minuty, poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přisypeme cibuli a smažíme 3 minuty, přimícháme kari pastu a rajčata. Směs uvedeme k varu, přidáme kokosové mléko, hrášek, cukr, rybí omáčku a smažená vejce. Necháme na mírném plameni povařit 5 minut. Osolíme a opepříme.