Telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 26 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 539.8 mg
- Vláknina 14683.2 mg
- Vitamín A 14683.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky, brambory a lilky oloupeme, očistíme, dužiny pokrájíme na kostičky a smícháme dohromady. Zalijeme 60 ml oleje a dáme péct při 220°C na 15 minut, poté z trouby vyjmeme. Maso poprášíme moukou, navrch položíme plátek šunky a lístek šalvěje, zajistíme párátkem.
-
2
Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso po dobu 4 minut z každé strany. Poté osolíme a přilijeme do pánve ocet, vaříme 5 minut do změknutí. Pečenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, přelijeme šťávou ze smažení.