Telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Brambory
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Paprika červená
  • 90 ml Olej olivový
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 2 ks Lilek
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 8 plátek Šunka parmská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 539.8 mg
  • Vláknina 14683.2 mg
  • Vitamín A 14683.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky, brambory a lilky oloupeme, očistíme, dužiny pokrájíme na kostičky a smícháme dohromady. Zalijeme 60 ml oleje a dáme péct při 220°C na 15 minut, poté z trouby vyjmeme. Maso poprášíme moukou, navrch položíme plátek šunky a lístek šalvěje, zajistíme párátkem.

  • 2

    Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso po dobu 4 minut z každé strany. Poté osolíme a přilijeme do pánve ocet, vaříme 5 minut do změknutí. Pečenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, přelijeme šťávou ze smažení.

Komentáře k receptu