Jehněčí žebra v bylinkové strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 120 g Strouhanka
  • 20 g Citronová kůra
  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 60 ml Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Jehněčí žebírka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 619.3 mg
  • Vláknina 7804.5 mg
  • Vitamín A 7804.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku smícháme s oreganem, sekanou petrželkou, máslem a citronovou kůrou. Osolíme, opepříme a ve strouhance dobře obalíme žebírka. Strouhanku dobře přitlačíme, pokapeme olejem. Batáty oloupeme, pokrájíme na tenčí plátky, přendáme na plech, vyložený papírem, osolíme a opepříme, pokapeme zbytkem oleje.

  • 2

    Batáty i maso pečeme při 200°C 20 minut. Pokud se maso připaluje, překryjeme jej alobalem. Pečené maso servírujeme společně s bramborami.

Komentáře k receptu