Jehněčí žebra v bylinkové strouhance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 47 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 619.3 mg
- Vláknina 7804.5 mg
- Vitamín A 7804.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strouhanku smícháme s oreganem, sekanou petrželkou, máslem a citronovou kůrou. Osolíme, opepříme a ve strouhance dobře obalíme žebírka. Strouhanku dobře přitlačíme, pokapeme olejem. Batáty oloupeme, pokrájíme na tenčí plátky, přendáme na plech, vyložený papírem, osolíme a opepříme, pokapeme zbytkem oleje.
-
2
Batáty i maso pečeme při 200°C 20 minut. Pokud se maso připaluje, překryjeme jej alobalem. Pečené maso servírujeme společně s bramborami.