Vepřová panenka s šalvějí a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 1365.4 mg
- Vláknina 9759.8 mg
- Vitamín A 9759.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.