Smažená rýže s kuřecím masem a vejci
Suroviny
- 60 g Cibule
- 400 g Kuřecí prsa
- 300 g Rýže loupaná
- 130 g Slanina vepřová
- 150 g Cibulka jarní
- 60 g Hrášek mražený
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Omáčka sójová
- 15 ml Omáčka ústřicová
- 30 ml Víno rýžové japonské - Mirin
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 28 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 208.8 mg
- Draslík 671.7 mg
- Vláknina 6787.5 mg
- Vitamín A 6787.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Vejce rozšleháme, slaninu nakrájíme na malé nudličky, jarní cibulku na kolečka.
-
2
Kuřecí maso uvaříme do měkka, poté slijeme a dáme stranou. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme. Olej rozpálíme a osmažíme na něm vejce, ta poté z pánve vyndáme a pokrájíme na menší kusy. Do pánve přidáme česnek, cibuli a slaninu, smažíme 3 minuty, poté přidáme víno a cukr. Necháme 1 minutu prohřát a přimícháme kuřecí maso a hrášek. Opět minutu smažíme, přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku,ústřicovou omáčku, cibulky a polovinu vajec. Smažíme ještě 3 minuty. Servírujeme posypané zbytkem vajec.