Kebab z kuřecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 60 g Okurka salátová
  • 6 g Máta
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 888.7 mg
  • Vláknina 1205 mg
  • Vitamín A 1205 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Olej smícháme s citronovou šťávou, česnekem a oreganem. Osolíme a opepříme, maso napícháme na špejle a obalíme v marinádě. Okurku oloupeme, pokrájíme na malé kousky, mátu nasekáme na jemno.

  • 2

    Grilovací pánev rozpálíme a masové špízy na ní ogrilujeme po dobu 8 minut, během grilování maso otáčíme. Jogurt smícháme s citronovou šťávou, okurkou a mátou. S touto omáčkou poté servírujeme masové špízy.

Komentáře k receptu