Okoun na pivě s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 100 g Olivy černé
  • 15 g Bazalka
  • 30 ml Olej olivový
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 90 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Okoun - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 450.5 mg
  • Vláknina 5584.8 mg
  • Vitamín A 5584.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny, stejně jako olivy. Bazalku rozebereme na lístky a opláchneme.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme okouna a smažíme další 2 minuty z každé strany. Přidáme rajčata a olivy a povaříme 3 minuty. Poté podlijeme vývarem a pivem a vaříme 7 minut. Osolíme a opepříme, servírujeme ozdobené bazalkou.

Komentáře k receptu