Pražma s fenyklovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 34 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1509.1 mg
- Vláknina 11609.8 mg
- Vitamín A 11609.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka stejně jako jarní cibulku, fenykl očistíme, rozkrájíme na proužky. Celer nakrájíme na plátky, petrželku omyjeme a posekáme nahrubo, pomeranče vymačkáme, česnek oloupeme a krájíme na drobno. Cibuli, fenykl, celer a petržel smícháme dohromady.
-
2
90 ml oleje smícháme s česnekem a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme. Filety polijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a grilujeme 2 minuty z každé strany. Fenyklový salát přelijeme půlkou připraveného dresinku. Grilovanou rybu položíme na zeleninový salát, přelijeme zbytkem dresinku. Osolíme a opepříme.