Polentové karbanátky s chilli
Suroviny
- 75 g Polenta instantní
- 90 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 90 g Cibulka jarní
- 15 g Koriandr čerstvý
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Rukola
- 375 ml Voda pitná
- 250 ml Jogurt bílý
- 130 ml Olej olivový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 227.9 mg
- Vláknina 2424.8 mg
- Vitamín A 2424.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričku pokrájíme na drobné kousky. Cibulky opláchneme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu omyjeme a necháme okapat. Koriandr nasekáme.
-
2
Vodu uvedeme k varu, přisypeme polentu a za stálého míchání necháme 10 minut povařit, poté odstavíme z plotny. Vmícháme kukuřici, chilli papričku, cibulku, koriandr a česnek. Z těsta tvarujeme kuličky, které dlaní zploštíme do placek. Ty obalíme v mouce a osmažíme ve vroucím oleji. Placky servírujeme s jogurtem a rukolou.