Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 700 g Rajčata
- 60 g Sýr Parmezán
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 g Tvaroh jemný
- 20 g Tymián čerstvý
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 125 ml Masový vývar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 10 ks Bazalka
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Hrášek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 31 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 365.6 mg
- Draslík 781.8 mg
- Vláknina 18404.5 mg
- Vitamín A 18404.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme mouku, vejce a olej. Postupně ze všeho vypracujeme tužší nudlové těsto. Zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Omyjeme zeleninu. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme ji na kostičky. Řapíkatý celer rozkrájíme na kousky. Cuketu a oškrábanou mrkev také pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo vložíme na něj kousky zeleniny a přidáme hrášek. 5 minut dusíme a nakonec osolíme. Necháme vychladnout.
-
3
V misce utřeme tvaroh se žloutkem. Vmícháme zeleninu a nadrobno nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný parmezán.
-
4
Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky.
-
5
Na pánev vlijeme olej a rozpálíme. Oloupeme česnek a vložíme na olej. Přidáme pokrájená rajčata, najemno nasekaný rozmarýn a tymián. Zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
-
6
Na dvě části rozdělíme nudlové těsto. Z každé části těsta vyválíme plát silný asi 2 milimetry. Na jeden plát klademe s odstupem asi 4 centimetrů malé kopečky zeleniny. Pak na něj přiložíme druhý plát a kolem náplně přitiskneme. Rádýlkem krájíme vyplněné čtverečky. Jejich okraje by měly být pevně přitisknuté k sobě.
-
7
Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ravioly v ní vaříme asi 5 minut.
-
8
Podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem.