Pečené rozmarýnové vepřové ocásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové ocásky
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 3 dl Víno bílé
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 7 dl Masový vývar
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 329.1 mg
  • Vláknina 14960.4 mg
  • Vitamín A 14960.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 10.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové omyté ocásky osušíme.

  • 2

    V misce promícháme olej se solí, prolisovaným česnekem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem. Omyjeme větvičky rozmarýnu, oloupeme cibuli a pokrájíme ji na osminky. Připravenou směsí silně potřeme ocásky, které dáme do pekáče, proložíme větvičkami rozmarýnu, cibulí, pekáč zakryjeme a maso dáme na 20 hodin do chladničky.

  • 3

    Před pečením k ocáskům přilijeme vývar s vínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 90 minut doměkka. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké, vyjmeme je z výpeku i s rozmarýnem.

  • 4

    Výpek na plotně vysmažíme téměř na tuk, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme, poté přilijeme 2.5 dl vody s 1 dl černého piva a šťávu z masa prudce povaříme do doby, až zhoustne. Štávu přecedíme do druhého hrnce.

  • 5

    Pečené ocásky podáváme přelité šťávou z masa, doplníme chlebem.

Komentáře k receptu