Pečené rozmarýnové vepřové ocásky
Suroviny
- 400 g Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 6 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vepřové ocásky
- 8 stroužek Česnek
- 1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 3 dl Víno bílé
- 2.5 dl Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 7 dl Masový vývar
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 28 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 329.1 mg
- Vláknina 14960.4 mg
- Vitamín A 14960.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 10.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové omyté ocásky osušíme.
-
2
V misce promícháme olej se solí, prolisovaným česnekem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem. Omyjeme větvičky rozmarýnu, oloupeme cibuli a pokrájíme ji na osminky. Připravenou směsí silně potřeme ocásky, které dáme do pekáče, proložíme větvičkami rozmarýnu, cibulí, pekáč zakryjeme a maso dáme na 20 hodin do chladničky.
-
3
Před pečením k ocáskům přilijeme vývar s vínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 90 minut doměkka. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké, vyjmeme je z výpeku i s rozmarýnem.
-
4
Výpek na plotně vysmažíme téměř na tuk, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme, poté přilijeme 2.5 dl vody s 1 dl černého piva a šťávu z masa prudce povaříme do doby, až zhoustne. Štávu přecedíme do druhého hrnce.
-
5
Pečené ocásky podáváme přelité šťávou z masa, doplníme chlebem.