Špenátová náplň se sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Sýr Feta
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 289.8 mg
  • Vláknina 2318.3 mg
  • Vitamín A 2318.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo v pánvi rozehřejeme, vložíme na tenká kolečka nakrájený česnek, drobně nasekanou feferonku. Přidáme omyté, osušené a drobně nakrájené špenátové listy. Přilijeme smetanu, ochutíme solí, pepřem a pod poklici, za občasného promíchání dusíme do změknutí špenátu. Stáhneme z ohně, necháme vychladnout, přimícháme rozdrobenou fetu a dobře promícháme.

Komentáře k receptu