Koroptve na cibuli a slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 5 ks Koroptev
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1865 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 346 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 16.4 mg
  • Draslík 36.2 mg
  • Vláknina 371.8 mg
  • Vitamín A 371.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve oškubeme, vykucháme, opálíme ohněm a důkladně pod studenou vodou omyjeme. Koroptve osušíme, prošpikujeme 30 g na tenké kousky nakrájené slaniny. Nakonec koroptve osolíme. Ve velké pánvi osmažíme na malé kousky nakrájenou slaninu na škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Do pánve naskládáme koroptve, opečeme po všech stranách. Zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme doměkka 25-30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou a dochutíme pepřem.

  • 2

    Měkké maso rozkrojíme na půlky, pokládáme je na jednotlivé talíře a přelijeme je šťávou.

Komentáře k receptu