Přírodní srnčí hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 g Nové koření celé
  • 850 g Srnčí hřbet
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Divoké koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 6 plátek Pomeranče
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 4429.7 mg
  • Vitamín A 4429.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí hřbet odblaníme, omyjeme, potřeme 1/2 lžičky soli a prošpikujeme slaninou. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji dozlatova. Vložíme připravený hřbet, zprudka ho ze všech stran opečeme. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a mrkev. Celer oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do hrnce. Vložíme nové koření a divoké koření. Vše zalijeme 5 dl vody a pod pokličkou v nahřáté troubě dusíme doměkka. Po dobu dušení maso občas polijeme vlastní šťávou. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme ho na plátky.

  • 2

    Vypečenou šťávu vydusíme do tuku, zalijeme 2 dl teplé vody a za častého míchání vaříme do oddělení tuku od šťávy. Hotovou šťávu přecedíme, vrátíme do hrnce, dochutíme zbylou solí, pomerančovou šťávou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a odstavíme z ohně.

  • 3

    Měkké a nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci masa přelijeme teplou šťávou a ozdobíme plátkem pomeranče.

Komentáře k receptu