Čínský pórkový salát s masem
Suroviny
- 10 g Celer - nať
- 500 g Kuřecí prsa
- 100 g Ořechy vlašské
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Pórek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 23 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 526.2 mg
- Vláknina 6227 mg
- Vitamín A 6227 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné nádoby. Víno smícháme se škrobovou moučkou, přimícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. Vínovým nálevem přelijeme nakrájené maso, dobře promícháme a necháme v lednici 60 minut.
-
2
Pórek očistíme, opereme, osušíme, bílou část nakrájíme na kolečka silné 2 cm. Ve velké pánvi rozpálíme 70 ml oleje, přidáme pórek. Za občasného míchání pórek dusíme 10-15 minut a stáhneme z ohně. Smícháme dohromady sójovou omáčku, sůl, pepř, med a zalijeme teplý pórek. Opět promícháme. Ořechy opečeme na suché teflonové pánvičce a vmícháme je do pórku.
-
3
V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso a za stálého míchání důkladně, ze všech stran osmažíme doměkka. Smažíme tak 15 minut. Měkké maso přelijeme přes cedník, necháme okapat a vmícháme k pórku.
-
4
Hotový salát ihned porcujeme na talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme.