Čínský pórkový salát s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Celer - nať
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Pórek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 526.2 mg
  • Vláknina 6227 mg
  • Vitamín A 6227 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné nádoby. Víno smícháme se škrobovou moučkou, přimícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. Vínovým nálevem přelijeme nakrájené maso, dobře promícháme a necháme v lednici 60 minut.

  • 2

    Pórek očistíme, opereme, osušíme, bílou část nakrájíme na kolečka silné 2 cm. Ve velké pánvi rozpálíme 70 ml oleje, přidáme pórek. Za občasného míchání pórek dusíme 10-15 minut a stáhneme z ohně. Smícháme dohromady sójovou omáčku, sůl, pepř, med a zalijeme teplý pórek. Opět promícháme. Ořechy opečeme na suché teflonové pánvičce a vmícháme je do pórku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso a za stálého míchání důkladně, ze všech stran osmažíme doměkka. Smažíme tak 15 minut. Měkké maso přelijeme přes cedník, necháme okapat a vmícháme k pórku.

  • 4

    Hotový salát ihned porcujeme na talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu