Salát s fazolek s osmaženou cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 467.6 mg
- Vláknina 9168.2 mg
- Vitamín A 9168.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a na půlky nakrájené fazolky dáme do vroucí s 1/2 lžičkou osolené vody. Povaříme je 15 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom fazolky dáme do misky, pokapeme octem, dochutíme pepřem a důkladně promícháme.
-
2
Cibuli, česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Před dokončením smažení přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek, párkrát zamícháme a stáhneme ze sporáku. Cibuli s česnekem přidáme k fazolkám, promícháme, necháme 30 minut odležet.
-
3
Před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Rajčata posypeme špetkou solí, pokapeme jogurtem a podáváme.