Květákový salát s brokolici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 33 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 221.6 mg
- Draslík 631.8 mg
- Vláknina 7767.2 mg
- Vitamín A 7767.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák a brokolici opláchneme pod studenou vodou. Rozdělíme růžičky, dáme je do 4 l vroucí, lžičkou soli osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme, necháme vychladnout. Vaříme 10 minut. Růžičky rozdělíme ještě na menší. Uvařený květák spolu s brokolicí dáme do vhodné misky. Vejce také opatrně, pomocí lžíce, vložíme do 1 l vroucí vody a povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Připravíme pikantní zálivku. Do vhodné nádoby vlijeme citronovou šťávut, olej, přidáme drobně nakrájený česnek. Krenex smícháme se smetanou a přilijeme k zálivce. Vše dobře promícháme a zalijeme květák s brokolicí. Všechny suroviny důkladně promícháme, podle chutě osolíme a opepříme.
-
3
Hotový salát necháme vychladit a potom porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme čtvrtky vajíček a podáváme.