Rýžový salát s párky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 40 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 78.8 mg
- Vláknina 2849.3 mg
- Vitamín A 2849.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 8.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme vařící vodou, osolíme 1/2 lžičkou soli a pod pokličkou, na mírném ohni uvaříme doměkka. Po dobu vaření rýží nemícháme, vaříme 10–15 minut. Uvařenou potom přes síto opláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapanou rýži dáme do misky.
-
2
Z důkladně promíchané citrónové šťávy, jemně nastrouhané citrónové kůry, vína, soli, pepře a oleje, připravíme zálivku. Přidáme do zálivky ještě drobně nasekanou pažitku, petrželovou nať a kopr. Ještě jednou všechno dohromady promícháme a hotovou zálivkou zalijeme okapanou rýži. Nakonec vmícháme na tenká kolečka nakrájené párky a opět promícháme.
-
3
Salát necháme vychladnout a následně rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře.