Rýžový salát s párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Párky jemné
  • 150 g Rýže loupaná
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 10 g Pažitka
  • 50 ml Víno bílé
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 78.8 mg
  • Vláknina 2849.3 mg
  • Vitamín A 2849.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme vařící vodou, osolíme 1/2 lžičkou soli a pod pokličkou, na mírném ohni uvaříme doměkka. Po dobu vaření rýží nemícháme, vaříme 10–15 minut. Uvařenou potom přes síto opláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapanou rýži dáme do misky.

  • 2

    Z důkladně promíchané citrónové šťávy, jemně nastrouhané citrónové kůry, vína, soli, pepře a oleje, připravíme zálivku. Přidáme do zálivky ještě drobně nasekanou pažitku, petrželovou nať a kopr. Ještě jednou všechno dohromady promícháme a hotovou zálivkou zalijeme okapanou rýži. Nakonec vmícháme na tenká kolečka nakrájené párky a opět promícháme.

  • 3

    Salát necháme vychladnout a následně rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře.

Komentáře k receptu