Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mozzarella
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 125 ml Masový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 1 kg Fenykl sladký - hlíza
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 1844.2 mg
  • Vláknina 22659.3 mg
  • Vitamín A 22659.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno.

  • 2

    Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme.

  • 4

    Předehřejeme troubu na 220 °C.

  • 5

    Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut.

  • 6

    Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme.

Komentáře k receptu