Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou
Suroviny
- 50 g Mozzarella
- 50 g Tymián čerstvý
- 125 ml Masový vývar
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Rajčata
- 1 kg Fenykl sladký - hlíza
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 1844.2 mg
- Vláknina 22659.3 mg
- Vitamín A 22659.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno.
-
2
Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme.
-
4
Předehřejeme troubu na 220 °C.
-
5
Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut.
-
6
Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme.