Pstruh na mlynářský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 860 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 51 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 686.8 mg
- Vláknina 4595.3 mg
- Vitamín A 4595.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 11.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykucháme, očistíme od šupin a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Potom je osušíme, vnitřek a povrch potřeme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Následovně je dobře obalíme v hladké mouce.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme na výšku 2 cm olej a položíme na něj připravené pstruhy. Ryby po obou stranách opékáme přibližně 15 minut. Zalijeme vínem, zeslabíme oheň a pokračujeme v dušení ještě 10 minut. Mouku 60 g s máslem smícháme spolu na husté těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na pánev k pstruhům. Nakonec do omáčky v pánvi přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.