Pepřová omáčka s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 42 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 1211.1 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci smícháme víno červené, portské, vývar, nasekanou šalotku, černý pepř, bobkový list, tymián a vaříme dokud se polovina objemu nevyvaří.
-
2
Hotovou směs propasírujeme přes síto, poté vmícháme máslo.
-
3
Omáčku znovu zahřejeme, přidáme zelený pepř, který jsme opláchli teplou vodou, ochutíme solí a můžeme servírovat.