Vepřová pečeně podávaná po toskánsku
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 100 g Vepřový bok
- 50 g Bazalka
- 50 g Šalvěj čerstvá
- 50 g Tymián čerstvý
- 50 g Oregano čerstvé
- 50 g Rozmarýn čerstvý
- 250 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřová pečeně
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 80 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1320 mg
- Vláknina 19637 mg
- Vitamín A 19637 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Bylinky, tedy petrželku, bazalku, oregano, tymián, rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno a přidáme k česneku a cibuli. Přidáme olej a promícháme.
-
2
Předehřejeme troubu na 200 °C.
-
3
Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme směsí oleje a bylin. Maso obložíme na plátky nakrájeným bůčkem a svážeme do rolády.
-
4
Položíme roládu na rošt a dospod dáme hluboký plech. Pečeme 30 minut, potom přelijeme bílým vínem, ztlumíme teplotu na 160 °C a ještě hodinu dopékáme.
-
5
Měkké maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pokrájíme na plátky. Na talíři zalijeme vypečenou šťávou. Nesmíme maso péct příliš dlouho, jinak se vysuší.