Palačinkový předkrm s hovězím masem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso vařené
- 70 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 2.8 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 3.5 l Voda pitná
- 2.5 dl Mléko polotučné
- 1.5 dl Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 184.5 mg
- Draslík 453.8 mg
- Vláknina 3860.8 mg
- Vitamín A 3860.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme těsto na palačinky: Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem. Rozklepneme vejce, přilijeme 30 ml oleje, mléko. Dochutíme solí a těsto důkladně promícháme, aby nezůstali hrudky.
-
2
Zbylý olej použijeme na potírání pánvičky na pečení palačinek. Do pánvičky dáme lžičku oleje, dobře rozpálíme. Naběračkou nalijeme připravené těsto, které opečeme z jedné strany, po otočení dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta.
-
3
Příprava náplní: Cibuli oloupeme, nakrájíme a v kastrůlku s 1 l vody uvaříme doměkka. Potom ji scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na menší kousky. Cibuli spolu s vařeným masem a česnekem na mlýnku na maso pomeleme. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, vložíme pomleté maso, cibuli, česnek a chvilku smažíme. Posypeme mletou paprikou a zalijeme teplým hovězím vývarem. Suroviny přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
-
4
Na dno vysokého hrnce položíme palačinku, potřeme jí masovou náplní, opět dáme palačinku, náplň. Tento postup skládání opakujeme do spotřebování směsi a palačinek. Ukončíme palačinkou. Hrnec s palačinkami přiklopíme, položíme do většího hrnce s vodou a ve vodní lázní necháme 35 minut.
-
5
Palačinkový předkrm vyklopíme z hrnce, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, necháme chvilku odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talířky a podáváme.