Fazole z francouzské kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 483.3 mg
  • Vláknina 13492.2 mg
  • Vitamín A 13492.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky očistíme, opláchneme pod studenou, tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata spaříme 1 litrem vroucí vody, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle.

  • 2

    Do hrnce dáme na malé kousky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájený česnek, připravenou mrkev, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme okapané fazolové lusky. Zalijeme zbylou vodou a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme doměkka. Když se vyvaří voda a zůstane šťáva, můžeme stáhnout ze sporáku.

  • 3

    Hotové fazole necháme pod poklici 5-10 minut odpočinout. Potom je rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme citrónovou šťávou a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu