Lososový tataráček na ledovém salátu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát ledový
  • 400 g Losos - filety
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Šalotka
  • 10 ks Kapary
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Veka
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 907.7 mg
  • Vláknina 13350.1 mg
  • Vitamín A 13350.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku očistíme, petrželku kudrnku a pažitku omyjeme a vše velmi nadrobno pokrájíme. Omyté a osušené filety čerstvého lososa nakrájíme na velmi malé kostičky. Kapary pokrájíme nadrobno nebo je v misce rozmačkáme vidličkou. Oboje dáme do misky, přidáme extra olivový olej (3 lžíce), pepř 4 barev, šalotku, pažitku, petrželku, ostrou hořčici, mořskou sůl, důkladně promícháme, podle chuti přidáme citrónovou šťávu.

  • 2

    Omyjeme a osušíme citrón, který nakrájíme na osminky. Listy ledového salátu dobře omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Připravíme si plátky z veky (asi 1 - 1.5cm), které opečeme v topinkovači, pokapeme je extra olivovým olejem (2 lžíce) a otřeme česnekem.

  • 3

    Tatarák upravíme tak, že z něj upravíme do středu talířů malé kopečeky, dokola ozdobně poklademe listy salátu a ozdobíme plátky citrónu. K lososovému tataráku podáváme zvlášť opečené plátky veky.

Komentáře k receptu