Batátové kuličky s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 20 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 g Zázvor mletý
  • 2 g Kardamom
  • 2 g Hřebíček
  • 100 g Mák mletý
  • 50 g Cukr moučkový
  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 2 ml Tresť vanilková
  • 11.11 ml Olej kokosový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 578.8 mg
  • Vláknina 15403 mg
  • Vitamín A 15403 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty( pokud nepoužijeme sterilované) oloupeme, nakrájíme na kusy a vaříme ve dvou litrech vody asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat a rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

  • 2

    Přidáme mák, mouku, vejce a cukr, ochutíme kořením, vanilkovou trestí a vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které ve woku na rozpáleném kokosovém oleji osmažíme dozlatova. Ještě horké podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu