Raci s artyčoky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Zázvor mletý
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 3 g Koriandr mletý
  • 3 g Kmín římský
  • 200 g Okurka salátová
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 40 ml Voda pitná
  • 120 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej sezamový
  • 1 kg Rak říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 285.5 mg
  • Draslík 1297.2 mg
  • Vláknina 20213.5 mg
  • Vitamín A 20213.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Raky rozmrazíme, po odlomení ocasu vydlabneme maso a nakrájíme na kousky. V míse smícháme maso s prolisovaným česnekem a cibulí nasekanými nadrobno, kořením a chilli omáčkou.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a směs opečeme za promíchávání 7 minut. Okapané konzervované artyčoky nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Škrobovou moučku smícháme s vodou dohladka a nalijeme k pokrmu, 2 minuty povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Podáváme račí směs obloženou plátky okurky.

Komentáře k receptu