Raci s artyčoky
Suroviny
- 3 g Zázvor mletý
- 400 g Artyčoky sterilované
- 3 g Koriandr mletý
- 3 g Kmín římský
- 200 g Okurka salátová
- 20 g Solamyl - bramborový škrob
- 40 ml Voda pitná
- 120 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Chilli omáčka
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej sezamový
- 1 kg Rak říční
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 29 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 285.5 mg
- Draslík 1297.2 mg
- Vláknina 20213.5 mg
- Vitamín A 20213.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Raky rozmrazíme, po odlomení ocasu vydlabneme maso a nakrájíme na kousky. V míse smícháme maso s prolisovaným česnekem a cibulí nasekanými nadrobno, kořením a chilli omáčkou.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a směs opečeme za promíchávání 7 minut. Okapané konzervované artyčoky nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Škrobovou moučku smícháme s vodou dohladka a nalijeme k pokrmu, 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
-
3
Podáváme račí směs obloženou plátky okurky.