Podušené telecí koleno po milánsku
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Tymián čerstvý
- 600 g Telecí koleno
- 250 ml Víno bílé
- 500 ml Voda pitná
- 125 ml Vývar telecí
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 187 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 933.2 mg
- Vláknina 13659 mg
- Vitamín A 13659 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí koleno nakrájené na plátky opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kostičky. Očistíme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Rozkrájíme je na poloviny a odstraníme z nich semínka. Dužinu pokrájíme na kostičky.
-
3
V pekáči rozehřejeme olej a máslo a opečeme na něm plátky masa. Přidáme k masu pokrájenou mrkev, celer, rajčata, česnek, cibuli,tymián a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
-
4
Ztlumíme teplotu, zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a dusíme 1,5 hodiny. Během dušení maso několikrát obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou.
-
5
Hotové maso posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.