Podušené telecí koleno po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 600 g Telecí koleno
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 125 ml Vývar telecí
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 933.2 mg
  • Vláknina 13659 mg
  • Vitamín A 13659 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí koleno nakrájené na plátky opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kostičky. Očistíme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Rozkrájíme je na poloviny a odstraníme z nich semínka. Dužinu pokrájíme na kostičky.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme olej a máslo a opečeme na něm plátky masa. Přidáme k masu pokrájenou mrkev, celer, rajčata, česnek, cibuli,tymián a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

  • 4

    Ztlumíme teplotu, zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a dusíme 1,5 hodiny. Během dušení maso několikrát obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou.

  • 5

    Hotové maso posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu