Krevety na zázvoru
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 40 g Zázvor mletý
- 400 g Nudle rýžové
- 2 g Šafrán
- 20 g Citronová tráva
- 10 g Oříšky Kemiri
- 100 g Sójové výhonky
- 10 g Máta
- 10 g Krevetová pasta
- 20 ml Olej sezamový
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Cibule
- 5 ks Chilli paprička
- 5 dl Mléko kokosové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 49 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 711.3 mg
- Vláknina 7964.4 mg
- Vitamín A 7964.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričky zalijeme teplou vodou a necháme změknout asi 15 minut. Okapeme a spolu s cibulí, zázvorem, citronovou trávou, oříšky, krevetovou pastou, šafránem a sezamovým olejem rozmixujeme na pyré.
-
2
Na lžíci arašídového oleje osmažíme krevety do oranžova, zalijeme 0.5l vody a 30 minut povaříme na mírném ohni, potom krevety vyjmeme a okapané necháme stranou.
-
3
Ve woku na lžíci arašídového oleje osmažíme za stálého míchání kořenící pyré asi 5 minut. Přilijeme vývar z krevet, kokosové mléko a 5 minut povaříme. Přihodíme vařené krevety, sójové klíčky a přivedeme k varu.
-
4
Rýžové nudle zalijeme litrem vroucí vody a necháme změknout asi půl minuty, slijeme a okapané vmícháme do polévky. Podáváme v miskách, ozdobené nasekanou mátou.