Kari omáčka s mlékem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 200 ml Masový vývar
- 90 ml Ananasová šťáva
- 1 kávová lžička Meduňka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Chutney mangové
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 312.2 mg
- Vláknina 6278.5 mg
- Vitamín A 6278.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme a oloupeme cibuli s jablkem. Cibuli najemno nasekáme a dozlatova opečeme na másle, poté vmícháme kari, vývar ( 150ml ), nastrouhané jablko a mléko, vaříme přibližně 25 minut.
-
2
Smícháme škrobovou moučku se zbylým vývarem a přimícháme do směsi, ta se tím zahustí.
-
3
Nakonec přidáme nasekanou meduňku, šťávu, čatní, sůl a pepř. Servírujeme teplé.