Jehněčí plec po gruzinsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 24 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 82.2 mg
- Draslík 1369.4 mg
- Vláknina 13792.5 mg
- Vitamín A 13792.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na středně velké kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme 1,5 l teplé vody. Přidáme pepř, sůl a pod pokličkou na mírném ohni, za občasného promíchání pomalu dusíme 25 minut.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme sádlo, osmahneme v něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a oloupané, na menší kousky nakrájené syrové brambory. Dusíme asi 10 minut, potom bramborovou směs přeložíme do hrnce s masem. Zamícháme, přilijeme zbylou vodu a na mírném ohni vaříme ještě 30 - 35 minut.
-
3
Před dovařením jídlo dochutíme podle vlastní chutě solí, pepřem, citrónovou šťávou, nakonec přidáme drobně nasekanou celerovou nať, zamícháme a bez vaření ihned stáhneme ze sporáku.
-
4
Při dlouhém vaření se vyvaří skoro všechna voda. Proto jídlo je maso a brambory v mastné a nezahuštěné šťávě.