Jehněčí plec po gruzinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Celer - nať
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 600 g Jehněčí plec
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 82.2 mg
  • Draslík 1369.4 mg
  • Vláknina 13792.5 mg
  • Vitamín A 13792.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na středně velké kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme 1,5 l teplé vody. Přidáme pepř, sůl a pod pokličkou na mírném ohni, za občasného promíchání pomalu dusíme 25 minut.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme sádlo, osmahneme v něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a oloupané, na menší kousky nakrájené syrové brambory. Dusíme asi 10 minut, potom bramborovou směs přeložíme do hrnce s masem. Zamícháme, přilijeme zbylou vodu a na mírném ohni vaříme ještě 30 - 35 minut.

  • 3

    Před dovařením jídlo dochutíme podle vlastní chutě solí, pepřem, citrónovou šťávou, nakonec přidáme drobně nasekanou celerovou nať, zamícháme a bez vaření ihned stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Při dlouhém vaření se vyvaří skoro všechna voda. Proto jídlo je maso a brambory v mastné a nezahuštěné šťávě.

Komentáře k receptu