Fritované krevetové kuličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 4 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 127 mg
- Draslík 79.4 mg
- Vláknina 2620 mg
- Vitamín A 2620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a osušené krevety rozdělíme na polovinu, jednu rozmixujeme na pyré, druhou nadrobno nasekáme a opět smícháme dohromady. Rýžové nudle dáme do misky a zalijeme horkou vodou a necháme 1 minutu změknout. Potom je slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kratší kusy. Do mísy dáme mouku a postupně přiléváme ušlehané vejce s vodou a rybí omáčkou. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Jarní cibulku a chilli papričku nasekáme najemno a přidáme k těstu. Přimícháme krevetovou směs, krevetovou pastu bagung a rýžové nudle. V woku rozpálíme olej a lžičkou do něj vkládáme kousky hmoty a smažíme dozlatova. Osmažené necháme okapat na papírové utěrce.