Humrový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 64 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 484.7 mg
- Vláknina 9790 mg
- Vitamín A 9790 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na přípravu oleje použijeme nejlépe humrové schránky, případně zbytky po oloupání krevet. Vše rozmělníme na jemné kousky, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme suché schránky, nadrobno nasekanou cibuli, strouhaný zázvor, ochutíme solí a restujeme zvolna cca 10 minut.
-
2
Poté přisypeme papriku, znovu krátce orestujeme jen tak, aby paprika nezhořkla, zalijeme vodou a za stálého míchání zahříváme, až se voda odpaří. Odstavíme, odložíme na chladné místo, necháme 2 dny marinovat. Přes jemné plátno scedíme do lahviček, uzavřeme a zamrazíme.