Sýrový závin s rozpečenými rajčaty
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 250 g Listové těsto
- 400 g Rajčata
- 200 g Mozzarella
- 150 g Sýr gouda plátky 48%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 37 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 91.1 mg
- Draslík 236.2 mg
- Vláknina 3118 mg
- Vitamín A 3118 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvou bazalku a tymián omyjeme, pokrájíme na tenké nudličky, zralá rajčata spaříme vařící vodou, nakrájíme na kousky a v rendlíku na rozpáleném olivovém oleji je rozpečeme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem. Jakmile se vypaří přebytečná tekutina, jsou husté konzistence, přimícháme k nim pokrájené bylinky a necháme vychladnout.
-
2
Listové těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme je na pomoučeném válu na 2 pláty silné asi 3 mm.
-
3
Každý plát pokryjeme plátky tvrdého sýra, na ně klademe rozpečená rajčata, bylinky, na plátky pokrájený sýr Mozarellu. Sýr osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem, následně pláty těsta zabalíme do závinů. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
-
4
Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 25 - 30 minut. Asi 10 minut před dopečením na povrch závinu klademe plátky anglické slaniny, závin necháme vychladnout, poté nakrájíme na díly přibližně 6 cm široké a podáváme.