Obložený chleba s vepřovým, cibulkou a dresinkem
Suroviny
- 100 g Okurky nakládané
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 600 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cibule lahůdková
- 8 plátek Chléb slunečnicový
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1.41 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 42 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 487.9 mg
- Vláknina 12781.6 mg
- Vitamín A 12781.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si rozmícháme dijonskou ostrou hořčici s majonézou Hellmanns. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, odkrojíme tučnější části a přes vlákno nakrájíme 4 větší plátky, silné asi 1.5 cm. Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a přes igelitový sáček je pěstí mírně naklepeme. Očištěné 3 lahůdkové cibule a 1 velkou obyčejnou cibuli nakrájíme na kolečka. Z omytého tymiánu otrháme drobné lístky. Sladkokyselé nakládané okurky (2 ks) šikmo nakrájíme na plátky.
-
2
Ve větší pánvi na 3 lžících olivového oleje a lžíci másla cibuli s tymiánem zpěníme, a když začne zlátnout, vyjmeme ji a odložíme do misky. Do omastku přidáme další 3 lžíce oleje. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty dozlatova.
-
3
Krajíce chleba potřeme majonézou s hořčicí, na ně rozložíme plátky sýru a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Chleba rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 10 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Na sýr rozložíme plátky okurek, 1/2 osmažené cibule, restované maso, 2/2 osmažené cibule a hned teplé podáváme.