Špagety s rajčaty, česnekem a Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 15 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 59.3 mg
- Vláknina 869.8 mg
- Vitamín A 869.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s osolenou vodou a lžící oleje dáme vařit špagety.
-
2
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilovaná rajčata scedíme, necháme je okapat a nakrájíme na malé kousky. Parmezán nastrouháme nahrubo.
-
3
V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme rajčata a krátce je opékáme. Do hrnce potom dáme pesto a oregano, podle chuti pepř a sůl a vše důkladně promícháme.
-
4
Uvařené špagety scedíme, okapané je rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme horkou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.