Naložené sardinky v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 ml Olej olivový
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 1 ks Feferony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 311.6 mg
  • Vláknina 17337 mg
  • Vitamín A 17337 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané sardinky opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Omytou feferonku nakrájíme na kousíčky. Nasekaný česnek a feferonku vhodíme do oleje a promícháme. Přidáme sůl a pepř. Vzniklou směsí přelijeme sardinky v misce. Přidáme k nim ještě stonky tymiánu, šalvěje a rozmarýnu. Necháme 2 hodiny marinovat a po čtvrthodinách ryby v marinádě obracíme.

Komentáře k receptu