Dušená mrkev s brambory a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 585 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 405.9 mg
- Vláknina 21129.8 mg
- Vitamín A 21129.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny.
-
2
Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme.