Dušená mrkev s brambory a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Cukr třtinový
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 585 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 405.9 mg
  • Vláknina 21129.8 mg
  • Vitamín A 21129.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny.

  • 2

    Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme.

Komentáře k receptu