Barevné toasty
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 70 g Sýr Eidam cihla 45%
- 200 g Moravské uzené maso
- 20 g Cibulka jarní
- 10 krajíc Chléb toastový
- 30 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 28 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 54.1 mg
- Draslík 351.5 mg
- Vláknina 11129 mg
- Vitamín A 11129 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na tenké prstence nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kečup, tence nakrájenou, jadřinců zbavenou zelenou a žlutou papriku. Přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku. Nakonec vmícháme na tenké proužky nakrájené moravské uzené. Dochutíme solí, pepřem. Všechny suroviny dusíme 10-15 minut. Měla by se vyvařit všechna tekutina. Těsně před stáhnutím ze sporáku do směsi dáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.
-
2
Na toastové chleby lžící položíme připravenou směs, každý toast posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékací mísu vymažeme máslem a připravené tousty naskládáme do mísy. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme tak dlouho, aby povrch sýra dostal nahnědlou barvu.
-
3
Toasty poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.