Zapečená čekanka z belgické kuchyněK
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 54 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 105.6 mg
- Vláknina 3100 mg
- Vitamín A 3100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme olej, rozehřejeme ho a vložíme čekankové puky. Puky osolíme, podlijeme vodou a vaříme je skoro doměkka. Měkkou čekanku scedíme a necháme okapat.
-
2
Každý plátek šunky potřeme rajčatovým protlakem, na každý plát položíme list čekanky a kousek pečeného kuřecího masa. Nakonec zavineme do rolky.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno naskládáme zbylé listy čekanky. Na listy naskládáme připravené rolky. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme přibližně 30-40 minut dozlatova.