Zapečená čekanka z belgické kuchyněK

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka parmská
  • 500 g Omáčka bešamelová
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 300 g Kuřecí maso pečené
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Čekanka
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 105.6 mg
  • Vláknina 3100 mg
  • Vitamín A 3100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme olej, rozehřejeme ho a vložíme čekankové puky. Puky osolíme, podlijeme vodou a vaříme je skoro doměkka. Měkkou čekanku scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Každý plátek šunky potřeme rajčatovým protlakem, na každý plát položíme list čekanky a kousek pečeného kuřecího masa. Nakonec zavineme do rolky.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno naskládáme zbylé listy čekanky. Na listy naskládáme připravené rolky. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme přibližně 30-40 minut dozlatova.

Komentáře k receptu