Šunka po bostonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 1.2 mg
  • Vláknina 130.9 mg
  • Vitamín A 130.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky šunky opečeme na pánvi s rozpuštěným máslem. Zabalíme je do alobalu a uložíme na teplém místě.

  • 2

    Do tuku od opékání dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme hořčici, ocet, rybízový džem a papriku. Omáčku rozšleháme a necháme prohřát, až se suroviny spojí.

  • 3

    Plátky šunky rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu