Jitrnicová kaše
Suroviny
- 50 g Cibule
- 1200 g Vepřová hlava
- 100 g Vepřový bok
- 150 g Vepřové plíce
- 30 g Sůl
- 150 g Játra vepřová
- 250 g Rýže loupaná
- 2 g Majoránka
- 2 g Nové koření mleté
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Tuk
- 2 g Zázvor mletý
- 25 g Česnek
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1353 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 225.7 mg
- Draslík 363.3 mg
- Vláknina 2131.6 mg
- Vitamín A 2131.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou hlavu, bůček a plíce opláchneme, očistíme a spolu s cibulí uvaříme v mírně osolené vodě.
-
2
Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme. (Maso je lépe uvařit tak, aby bylo tužší).
-
3
Vepřová játra očistíme, opláchneme a jemně umeleme. Promícháme je s prochladlou dušenou rýží, přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, majoránku, zázvor, mleté nové koření a pepř, vývar od vaření masa a dobře promícháme a přisolíme.
-
4
Hotovou jitrnicovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.