Pečená husa konzervovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1163 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 105 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 250 mg
- Draslík 978.2 mg
- Vláknina 183.8 mg
- Vitamín A 183.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladou husu důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme ze všech stran i zevnitř a vložíme do pekáče. Posypeme kmínem, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a vyškvařené sádlo sléváme.
-
2
Ne zcela dopečenou husu naporcujeme, vykostíme, maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem a ihned zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.