Čalamáda bez vaření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 117 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 628.2 mg
- Vláknina 17734.7 mg
- Vitamín A 17734.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 211.9 mg
- Vitamín E 18.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí očistíme, odstraníme poškozené listy, tvrdé košťály a nastrouháme na struhadle. Z paprik odstraníme jadřince, bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev škrabkou oškrábeme a také nastrouháme. Nakonec oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Všechnu zeleninu dáme do vhodné velké nádoby. Přisypeme 1 sáček Deka a cukr. Přilijeme ocet, olej a vložíme drobně nasekané feferonky. Všechny suroviny důkladně promícháme, přiklopíme a dáme na 24 hodin odstát. Následovně připravenou zeleninovou směs naplníme do skleníček, které pevně víčky uzavřeme.
-
3
Naplněné skleníčky uložíme na chladné místo, kde je můžeme delší dobu uskladňovat.