Hovězí guláš sterilovaný
Suroviny
- 100 g Cibule
- 60 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Voda pitná
- 1 kg Hovězí maso zadní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 106.4 mg
- Draslík 136.4 mg
- Vláknina 2161.7 mg
- Vitamín A 2161.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přisypeme mletou papriku, vložíme maso, osolíme a ve vlastní šťávě necháme dusit. Občas promícháme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Ochutíme pepřem, papriku a rajčata očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Zaprášíme moukou a opět společně podusíme.
-
2
Horkou směs rozdělíme do sklenic, ihned zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na studeném a temném místě.