Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 62 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 617 mg
- Vláknina 830.5 mg
- Vitamín A 830.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme vepřová žebírka, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a stehna necháme v lednici marinovat 6 a více hodin.
-
2
Marinovaná žebírka dáme i se směsí do žáruvzdorné mísy nebo do pekáče a pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu, až jsou měkká, mají zlatohnědou barvu. Během pečení je občas polijeme šťávou.