Rumunské párky (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1335 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 253.8 mg
- Vláknina 307.2 mg
- Vitamín A 307.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosolené hovězí maso umeleme, přidáme nové koření, pepř, tymián, česnek utřený se solí a za postupného přilévání studeného vývaru vše vymícháme.
-
2
Ze směsi tvarujeme silnější válečky dlouhé asi 10cm. Za občasného potření tukem je upečeme na roštu.
-
3
Paprikové lusky omyjeme, očistíme a spaříme. Nakrájíme je na nudličky, mírně osolíme a promícháme se zbylým tukem.
-
4
Při podávání ke každému párku přidáváme dávku upravené papriky.