Rumunské párky (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Nové koření mleté
  • 600 g Paprikové lusky čerstvé
  • 100 g Tuk
  • 1 g Tymián sušený
  • 20 g Česnek
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 253.8 mg
  • Vláknina 307.2 mg
  • Vitamín A 307.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosolené hovězí maso umeleme, přidáme nové koření, pepř, tymián, česnek utřený se solí a za postupného přilévání studeného vývaru vše vymícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme silnější válečky dlouhé asi 10cm. Za občasného potření tukem je upečeme na roštu.

  • 3

    Paprikové lusky omyjeme, očistíme a spaříme. Nakrájíme je na nudličky, mírně osolíme a promícháme se zbylým tukem.

  • 4

    Při podávání ke každému párku přidáváme dávku upravené papriky.

Komentáře k receptu