Basilejské perníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 20 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 307.6 mg
- Vláknina 14820 mg
- Vitamín A 14820 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 9.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med nahřejeme ve vodní lázni, aby byl úplně tekutý. Přidáme nastrouhané mandle, cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme třešňovici, polovinu mouky a koření, druhou polovinu mouky zapracujeme postupně spolu s kandovaným nasekaným ovocem a nastrouhanou kůrou. Uhněteme hladké těsto, které necháme 1 hodinu uležet.
-
2
Z těsta vyválíme plát o síle 1 cm, který rozložíme na máslem vymazaném plechu s pečícím papírem a pečeme 20 minut při 180ti stupních.
-
3
Ještě z horkého plátu vykrajujeme tvořítky tvary nebo rozkrájíme na obdélníčky.