Mořská štika na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 468.3 mg
- Vláknina 3308 mg
- Vitamín A 3308 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
-
2
Plátky ryby omyjeme studenou vodou, osušíme a z obou stran osolíme.
-
3
Mouku smícháme s mletou paprikou a obalíme v ní rybí filety.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přidáme prolisovaný česnek, přilijeme pivo a trochu vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké.
-
5
Měkké filety v pánvi pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.