Kuře plněné kysaným zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 861 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 194.8 mg
  • Draslík 545.9 mg
  • Vláknina 1270 mg
  • Vitamín A 1270 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře důkladně očistíme, pod tekoucí studenou vodou omyjeme a osušíme. Osušené kuře potřeme solí a mletým kmínem. Kysané zelí scedíme, smícháme s celým kmínem a poté zelím naplníme připravené kuře.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme sádlo, položíme na něj naplněné kuře, které podlijeme vodou. Pekáček s kuřetem vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme doměkka přibližně 30-35 minut.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve na rozpálený olej. Upečené kuře vytáhneme z trouby a vybereme z něho zelí, které položíme do pánve s cibulí a tam zelí podusíme asi 3 minuty. Pořádně ho promícháme s cibulí a olejem.

  • 4

    Kuře rozdělíme na porce, které pokládáme na talíř, přidáme připravené zelí a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu